У Києві поліцейські викрили чоловіка та жінку, які намагалася незаконно легалізувати квартиру. ФОТО | Події

Столичні оперативники викрили чоловіка та жінку, які намагалася незаконно легалізувати нерухомість

Зловмисники планували заключити договір іпотеки, де під заставу мала потрапити квартира, якою жінка заволоділа шахрайськими діями. Для всіх «операцій» спільники використовували підроблені документи.. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Працівники управління карного розшуку столичного главку поліції спільно зі слідчими Дніпровського управління поліції та під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва викрили спільників, які намагалися за допомогою підроблених документів узаконити раніше отриману шахрайським шляхом квартиру в Оболонському районі. Зловмисниками виявилися 50-річний уродженець Херсонщини та киянка, 1968 року народження.

Як розповів начальник управління карного розшуку поліції Києва Сергій Махно, правоохоронці затримали спільників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в кабінеті приватного нотаріуса:

«Чоловік та жінка планували заключити між собою фіктивний договір іпотеки, де під заставу мала надаватися квартира, раніше привласнена незаконним шляхом. Ми встановили, що фігуранти заволоділи квартирою померлої киянки на підставі підробленого договору купівлі-продажу укладеного нібито в 2021 році, яку хотіли у подальшому перепродати. Під час затримання ми вилучили в підозрюваних паспорти на чужі імена, договір купівлі-продажу, договір іпотеки, а також інші речові докази, які направлені на відповідні експертизи».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили затриманим про підозри в скоєнні злочинів та судом їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Також ми перевіряємо фігурантів на причетність до скоєння аналогічних злочинів у столиці та інших областях України, а також встановлюємо ймовірних спільників. Триває досудове розслідування», — зазначив Сергій Махно.

Источник