Техніка створення свічок, як цікаве і перспективне хобі

Основні тонкощі техніки створення свічок.

Прагнення жінок нести у світ красу сприяло появі великої кількості оригінальних видів рукоділля, серед них створення свічок займає особливе місце. Дане мистецтво дозволяє створювати красиві і незвичайні свічки власноруч, інформує Ukr.Media.

Вироби, виготовлені власноруч, завжди високо цінувалися і мали ексклюзивний дизайн. Їх зовнішній вигляд повністю залежить від фантазії і творчого потенціалу автора. Свічки, зроблені власноруч, послужать не лише цікавою функціональною прикрасою власного будинку, а й чудовим подарунком близьким і друзям з будь-якого приводу. Також це хороший сувенір, який справить приємне враження.

Техніку створення свічок можна освоїти самостійно, для цього не потрібно занадто великих вкладень, хіба що будуть витрати на матеріали. Займатися улюбленим хобі можна в комфортних домашніх умовах, а навчальні матеріали легко знаходити в Інтернеті. Платні курси, уроки або майстер-класи можна купувати за допомогою спільних покупок, зареєструвавшись на відповідному форумі, який об'єднує однодумців.

Основні тонкощі техніки створення свічок

Досвідчені майстри дають наступні рекомендації початківцям:

  • використовуйте екологічно чисті матеріали;
  • плавте сировину лише на водяній бані;
  • не підпускайте до процесу маленьких дітей;
  • дотримуйтесь техніки безпеки і читайте інструкцію.

У процесі створення свічок краще використовувати натуральні матеріали, до них відноситься бджолиний або рослинний віск. Те ж стосується і ароматизаторів, барвників, важливо, щоб вони були екологічно чистими і не чинили негативного впливу на здоров'я. Це пояснюється тим, що в процесі горіння свічки з синтетичних матеріалів виділяються шкідливі речовини.

Віск і парафін не можна плавити на відкритому вогні, оскільки вони легко займисті. Дані матеріали можна плавити тільки на водяній бані. Якщо вже з необережності у вас запалилися речовини, загасіть їх харчовою содою. З цих же причин не рекомендується займатися даним хобі в присутності маленьких дітей, які можуть випадково перешкодити або перекинути ємності з гарячим вмістом. Допитливість малюків може привести і до того, що вони будуть пробувати на зуб все, що підвернеться їм під руку, а це можуть бути і барвники, ароматизатори, інші небезпечні речовини.

Техніка безпеки в процесі створення свічок повинна дотримуватися на всі 100%, щоб не допустити виникнення неприємних ситуацій. Досвідчені майстри в своїх уроках і майстер-класах завжди роблять на цьому акцент і звертають особливу увагу на попередню підготовку до занять. Будьте обережні під час роботи з ефірними оліями, адже це занадто концентровані речовини, передозування яких може просто «вбити» ваш шедевр. Якщо ви виготовляєте свічки на продаж, то повинні робити все якісно, щоб виріб мав товарний вигляд. Також враховуйте, що свічки з оригінальним дизайном і ароматом будуть більш затребувані і високооплачувані, ніж звичайні.

Источник