Ізюму просять надати звання міста-героя

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Володимиру Зеленському написали петицію.

На думку волонтерів, надання містам почесних звань стане знаком вдячності українським захисникам.

Едуард Кожелупенко від імені волонтерів та військових звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням надати п’яти містам України звання міст-героїв — Ізюму, Лиману, Слов’янську, Авдіївці та Бахмуту. Відповідна петиція опублікована на сайті президента.

«Призначення вищезазначених міст як міст-героїв України стало б знаком вдячності за той невимірний подвиг, який кожного дня здійснюють воїни ЗСУ, Національної Гвардії, СБУ, Територіальної оборони України, співробітники Національної поліції, ДСНС, волонтери у боротьбі з російськими загарбниками», — сказано у петиції.

Ініціаторами петиції стали:

  • військовий волонтер, доброволець у зоні АТО/ООС з 2014 року, ініціатор проєкту волонтерів та військових «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли», продюсер гурту «Побратими» Марина Квітка;
  • військовий, редактор інтернет-видання «Діловий Слов’янськ» Едуард Кожелупенко;
  • заслужений скульптор України Віталій Рожик;
  • підприємець Наталя Рожик;
  • коростишівський міський голова Іван Кохан (Житомирська область);
  • заслужений працівник промисловості України, директор виробничо-творчого об’єднання «Орден», голова Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» Олександр Сопов.

Нагадаємо, президент розглядає петиції, якщо вони набирають не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців із дня їх опублікування. Підтримати петицію про надання Ізюму, Лиману, Слов’янську, Авдіївці та Бахмуту звання міста-героя можна за посиланням тут.

Як писав KHARKIV Today, 20 березня президент України присвоїв Харкову звання міста-героя. Окрім Харкова, такі звання отримали Маріуполь, Волноваха, Гостомель, Херсон та Чернігів.

Ізюм був окупований 1 квітня і звільнений 10 вересня. За даними РНБО, за час повномасштабного вторгнення Ізюм зазнав найбільше авіаударів РФ в Україні — 476. 

Джерело