Хурма, корольок і шарон — в чому різниця?

Зараз триває сезон хурми. Є 3 популярних види цього фрукта: який з них вибрати?

Форма хурми визначається сортом і буває сферичною, плоскою або трапецієподібною. Також варіюються і кольори: від темно-оранжевого-коричневого до жовто-оранжевого. Відрізняються ці фрукти і за вагою. Нестигла хурма і плоди деяких сортів мають неприємну терпкість і в'язкість, інформує Ukr.Media.

Батьківщиною хурми є Китай. Але в цей час її вирощують в Ізраїлі, Італії, Туреччині на Кавказі і в Іспанії. У нас цей плід називають хурма/корольок, а в Європі — какі/шарон/персімон.

Шарон — це гібрид яблука і японської хурми. У нього менше терпкої кислоти, а також відсутні кісточки. У шарона шкірка тоненька, а м'якуш твердий, як у яблука. За смаком шарон є чимось середнім між айвою, яблуком, абрикосом і хурмою. Чим більше шарон зберігається на холоді і морозі, тим він стає солодшим.

Шарон — це хурма, яку зривають з дерева при середньому ступені стиглості. Щоб шарон "дійшов", його поміщають в коробку зі стиглими бананами і вже через добу плід стає яскраво-помаранчевим.

Корольки — це вид хурми. Якщо хурма розвивається з жіночої квітки, то корольок — з чоловічої. У корольків відсутня терпкість, вони темно-помаранчеві, а їх м'якуш коричневий. Але бувають і зеленувато-жовті плоди. Смак королька залежить від того, чи відбулося його запилення і чи утворилося насіння. Якщо запилення відбулося і є насіння, то фрукт буде коричневим і солодким. Якщо запилення не було, то плід буде яскраво-помаранчевий з в'язкою м'якоттю. Поява цього браку викликано неправильним запиленням, що виникає через погодні причини.

Источник