Міжнародний день руху опору — 10 квітня

В Опорі брали участь мужні люди, багато з них загинули, не доживши до Великої Перемоги.

Міжнародний день руху опору присвячений героям Другої світової війни. На окупованих територіях вони сприяли вигнанню ворога, вносячи свій вагомий внесок у знищення фашизму, інформує Ukr.Media.

Він відзначається по всьому світу 10 квітня і підкреслює мужні вчинки людей, які зберегли любов до своєї Батьківщини і всіма силами кували перемогу в цій несправедливій і надзвичайно кровопролитній війні.

У кожній державі опір був національним за своїм характером, але він, безсумнівно, був і інтернаціональним. У цій війні брала участь велика кількість представників різних націй і народностей, які об'єднували свої зусилля для однієї спільної мети — звільнення від фашистських загарбників своїх територій.

Для цього використовувалися всілякі методи боротьби, перш за все, це були антифашистські листівки, підриви ешелонів з бронетехнікою, пропаганда, знищення зрадників, а також захоплення цінних інформаторів. Це була справжня партизанська війна, в якій всі зусилля були спрямовані на знищення загального ворога.

В Опорі брали участь мужні люди, багато з них загинули, не доживши до Великої Перемоги. Для того щоб нащадки назавжди зберегли їх імена, і відзначають це весняне свято безстрашних героїв.

Источник