На Харківщині почалися аварійні відключення світла

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Через похолодання і нічну атаку дронами-самовбивцями у центрі та на сході України нестача в генерації електроенергії.

Вночі ворог поцілив по об’єктах інфраструктури в Києві.

Станом на 11:00 в енергосистемі України не вистачає генерації потужностей, тому застосовані графіки аварійних відключень у десяти областях України та Києві. Про це повідомили у національній енергетичній компанії «Укренерго».

«Наразі найскладніша ситуація склалась в центральному, східному та дніпровському регіонах. Введено графіки аварійних відключень у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та місті Київ», — пояснили в «Укренерго».

У «Харківобленерго» підтвердили аваріні відключення.

Зазначимо, вночі 19 грудня Росія запустила по Україні 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Тридцять із них збила протиповітряна оборона України, однак є кілька влучань в об’єкти інфраструктури у столиці.

Крім того, на півдні та сході окупанти завдали артилерійських ударів по деокупованих районах, там також є пошкодження.

Наразі співробітники ДСНС ліквідують наслідки обстрілів. Ремонтні бригади енергетиків оцінюють там, де це можливо, обсяг пошкоджень і розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Скільки часу триватимуть аварійні відключення, поки невідомо.

«Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час, — зазначили в «Укренерго». — У період відсутності електроенергії просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд».

Як писав KHARKIV Today, із понеділка 19 грудня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень. У новому графіку 12 черг відключень, для яких час відсутності світла оновлено. Для кожної черги електрику відключають на три години поспіль.

Джерело