Тайвань підняв бойові літаки через китайські військово-повітряні сили — Події

Тайвань підняв бойові літаки через китайські військово-повітряні сили - Події

Фото: ANN WANG/REUTERS

Тайвань підняв у повітря військову авіацію – для того, щоб попередити 39 китайських літаків, які увійшли до його південно-східної зони протиповітряної оборони. Як пише Reuters, китайська авіація була помічена у зоні ідентифікації 22 грудня.

За даними міністерства оборони Тайваню, до зони ідентифікації  ППО увійшли 21 винищувач і чотири бомбардувальники H-6 ВПС Китаю, а також літаки раннього попередження, протичовнові літаки та літаки-заправники.

Згідно з картою, наданою міністерством, велика кількість літаків пролетіла над водним шляхом, відомим як канал Баші, в районі біля південно-східного узбережжя острова. За даними міністерства, поблизу Тайваню також було виявлено 3 кораблі ВМС Китаю.

У тайванському оборонному відомстві додали, що відправили невказаний бойовий літак, щоб попередити китайські літаки, тоді як ракетні системи стежили за їхнім польотом.

Тайвань вже неодноразово скаржився на вильоти китайських ВПС.  В цілому загострення конфлікту між Китаєм і Тайванем відбулося на початку серпня після відвідин острова спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. У вересні Тайвань на фоні загострення встановив на прибережних островах Цзіньмень та Мацу засоби захисту від дронів.

Джерело