ФБР пообіцяло знайти гроші Януковича

На пошуки рахунків колишнього президента України Януковича можуть піти роки, але, в кінцевому підсумку, це буде мати успіх, заявив генпрокурор США Ерік Холдер.

На пошуки рахунків колишнього президента України можуть піти роки, але, в кінцевому підсумку, це буде мати успіх, заявив генпрокурор США Ерік Холдер.

Федеральне бюро розслідувань США створить спеціальний підрозділ, який буде відслідковувати фінансові потоки корумпованих зарубіжних лідерів, передає "Німецька хвиля".

"Антикорупційне спецпідрозділ увійдуть 12 слідчих і аналітиків, які будуть розслідувати корупцію в Україні та інших державах", — заявив генеральний прокурор США Ерік Холдер на міжнародному форумі по поверненню активів в Україну.

Американський політик також зазначив, що на пошуки рахунків Януковича можуть піти роки, але, в кінцевому підсумку, це буде мати успіх. "Ми налаштовані рішуче. Можна втекти, але не можна сховатися", — заявив Холдер.

Екс-президент України Віктор Янукович вивів на рахунки в європейських банках і вивіз готівкою з України не менше $100 млрд, заявив у Лондоні в.о. генпрокурора Олег Махніцький.

29 та 30 квітня у Лондоні проходив форум представників ФБР, економістів Великобританії, українських чиновників і їх колег з фінансових центрів ключових країн для координації зусиль з пошуку вкрадених активів (The international Ukraine Forum on Asset Recovery).

Источник