Іран має намір збільшити поставки передових озброєнь росії — розвідка Ізраїлю

Глава ізраїльської розвідки (Мосад) Давід Барнеа на церемонії нагородження відмінників служби заявив, що Іран готує розширення поставок передових видів озброєнь росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vesty.co.il.

"Тегеран має далекосяжні плани щодо розширення поставок передових систем озброєння росії. При цьому він намагається приховати цю діяльність під завісою таємності", — зазначив Барнеа.

Він також присвятив окрему частину своєї промови спробам Ірану наростити ядерний потенціал.

"Ми по різних каналах застерігаємо про наміри Ірану розширити свій ядерний проєкт та збагачення урану, а також про намір іранського режиму активізувати напади на дружні Ізраїлю мусульманські країни регіону", — додав глава Мосаду.

Зазначається, що вчора незадовго до початку цієї церемонії нагородження відбулася телефонна розмова між лідером Лікуда Біньяміном Нетаньягу та президентом росії володимиром путіним. Ізраїльський лідер висловив занепокоєння посиленням зв'язків між росією та Іраном, у тому числі на сирійському напрямі.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Україна має повну інформацію про поставки Іраном дронів для рф.

Источник