Доларове дерево не допомогло: затримали оного з тих, хто продавав гуманітарку через Клеванську ОТГ?

Кажуть, що заправляв усім один бізнесмен, який підключив до справи ще й свого «кореша».

Де саме вони брали гуманітарну, незрозуміло як і те – чому серед їхнього гуманітарного краму виявили аж стільки різної зброї.

Не виключено, що це вся стрілецька зброя зареєстрована як «мисливська». Але що ж там робить — граната?

Загалом вважається, що типово подібні схеми працюють «під прикриттям», але тут щось явно пішло не так: чи то не поділилися чоловіки з ким треба, чи «зайшли на чужу територію» , чи взагалі виявилися аматорами – не ясно.

Зрозуміло одне:  

На Рівненщині перекрили ще один канал продажу гуманітарної допомоги

 

Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб і під час воєнного стану, а також збуту холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

В ході досудового розслідування встановлено, що влітку цього року двоє жителів Рівненщини під виглядом гуманітарної допомоги ввезли на територію України предмети індивідуального захисту військових – шоломи та захисні окуляри.

 

Проте замість того, щоб передати ці речі військовим, зловмисники їх продали, заробивши таким чином понад пів мільйона гривень.

Крім того, броньовані плити з тієї ж «гуманітарки» чоловіки продали одному з ДФТГ, попередньо уклавши договір із територіальною громадою. Таким чином чоловіки ще й заволоділи коштами місцевого бюджету в розмірі 650 тис. грн.

 

Правоохоронці провели 14 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів провадження, в їх автомобілях, торгових приміщеннях одного з чоловіків, а також у службових осіб територіальної громади та ДФТГ.

Як зазначається, група переважно продавала ввезену гуманітарну через Інтернет.

Під час проведених обшуків вилучено військовий одяг, взуття та амуніцію, автомобілі, зброю, патрони, близько 2 млн грн у різній валюті, банківські картки, чорнові записи та інші докази, що свідчать про протиправну діяльність.

 

Двом фігурантам провадження ще 8 грудня оголошено про підозру. Одному з них наступного ж дня обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Інший підозрюваний весь цей час переховувався від слідства. Його розшукали та затримали в Одесі.

«Доларове дерево» на першому фото обведене червоним

ЗАГРИМЛЯТЬ НА 7 РОКІВ?

Цікаво, що під час затримання останнього на фото потрапило «доларове дерево». Воно чоловікові явно не допомогло.

Згідно з рішенням Рівненського міського суду, найближчі 60 діб він теж проведе під вартою.

 

Наразі встановлюються всі обставини вчинення злочину та причетні до нього особи.

Джерело