В Ізюмі відновлюють багатоквартирні будинки (фото)

Фото: ХОВА Через масовані обстріли окупантів в Ізюмі житловий комплекс та критична інфраструктура постраждали на 80%.

В одному із мікрорайонів Ізюма завершуються аварійно-відновлювальні роботи. До 5 із 7 багатоквартирних будинків уже подали опалення.

На одному з об’єктів замінили вікна, крівлю, двері та відновили системи комунікацій. Ступінь виконання робіт оцінюють на 97%. До нового року ці об’єкти планують завершити, — повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації. 

«Це перший такий блок-проєкт вже виконаної роботи в Ізюмі. І з наступного року є розуміння по подальших ремонтних роботах, по інших будинках, по інших кварталах. Це буде поступово робитися, безперервно до повного відновлення всього міста», — розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

Відновлення будинків в Ізюмі. Фото: ХОВА

Галина Шелюх, мешканка одного з будинків, пережила окупацію. Внаслідок одного з обстрілів у її квартирі вибило всі вікна, пробило стелю і дах. Зараз усе полагодили.

«Нам поновили всі комунікації: газ, світло, водопостачання та дали тепло. Тепер можемо вдома готувати їсти, а не просто неба», — розповіла жінка.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають також в інших постраждалих громадах Ізюмського району.

Як писав KHARKIV Today, у Вільхівці почали відновлювати зруйнований окупантами міст.

80% житла та критичної інфраструктурі в Ізюмі були зруйновані. Фото: ХОВА80% житла та критичної інфраструктурі в Ізюмі були зруйновані. Фото: ХОВА80% житла та критичної інфраструктурі в Ізюмі були зруйновані. Фото: ХОВА

 

Джерело