Як часто потрібно прати зимові предмети одягу і для чого це робиться

Як правильно їх потрібно прати.

Щодня на одязі скупчується багато бактерій і вірусів. Щоб уникнути можливого зараження, необхідно знати, чому і як часто необхідно прати зимові речі, інформує Ukr.Media.

Навіщо прати зимовий одяг

Більшість людей намагаються прати свої шуби, пуховики, пальто, куртки один раз в сезон. Є й інша категорія громадян, які зовсім залишають свій одяг до чергового сезону. Мало хто здогадується про те, що під час носіння на верхній одяг потрапляє багато різних бактерій і вірусів. Але що стосується найсерйозніших інфекцій, то вони в основному передаються повітряно-крапельним шляхом, тому через тканину заразитися не вийде.

Будь-які бактерії можуть прожити близько тижня, а пилові кліщі залишаються назовсім.

Людина на своєму верхньому одязі може переносити стафілокок, сальмонелу, віруси, мікроби, бактерії, а також пилок, який викликає алергічні реакції. У холодний період часу пилок не так осідає.

Крім того, деякі віруси повинні потрапити в шлунок або на слизову, щоб заразити людину. Саме тому, повертаючись з вулиці додому, необхідно мити руки і у жодному разі не чіпати ними своє обличчя.

Як часто необхідно прати зимові речі

Від 3 до 5 разів на сезон необхідно прати шапки, пуховики і шарфи. Найголовнішим переносником інфекцій є рукавички. Саме тому їх необхідно прати хоча б один раз на тиждень в разі щоденного носіння. Шкіряні речі не перуть, тому найкраще придбати 2 або 3 пари, щоб мати можливість міняти їх.

Пальто і курточки необхідно прати двічі в сезон. Найкраще робити це після закінчення холодного періоду, адже якщо річ раптом зіпсується, то не потрібно швидко бігти за новою.

Верхній одяг необхідно прати дуже обережно. Особливу увагу слід звертати на етикетку, яка знаходиться з внутрішньої сторони. Так само слід враховувати сам матеріал, адже для деяких з них неприпустиме прання або сильний віджим. Якщо на курточці є капюшон з хутром, то його необхідно відстебнути, інакше в машинці він може зіпсуватися.

Висока температура прання дозволяє швидко знищити будь-які мікроорганізми. При пранні верхнього одягу, необхідно вибрати високу температуру, яка допустима на етикетці. Якщо верхній одяг дозволяє, то з пральним порошком варто додати ще й відбілювач. У тому випадку, якщо річ заборонено прати в гарячій воді, найкраще віддати її в хімчистку.

Щоб уникнути зараження, потрібно надягати маски в громадських місцях і в транспорті. Прати їх необхідно кожен день.

Якщо верхній одяг зроблений зі справжньої шкіри, то його у жодному разі не можна поміщати в пральну машинку. Вся річ у тім, що там він швидко зіпсується і його вже не вийде відновити.

Щоб його хоч якось почистити, потрібно протерти вологою ганчіркою не тільки манжети, але і комір, а потім все це слід витерти м'якою сухою тканиною. Якщо на шкіряному виробі з'явилася якась пляма, тоді можна використовувати мильний розчин, який наносять на ганчірку і акуратно протирають.

Источник