За використання петард та феєрверків у Нововолинській громаді загрожує кримінальна відповідальність та штраф | Новини Нововолинська

За використання петард та феєрверків у Нововолинській громаді загрожує кримінальна відповідальність та штраф | Новини Нововолинська

Осіб, які використовуватимуть піротехнічні засоби та займатимуться їх продажем без відповідних документів на території Нововолинської громади, будуть притягувати як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Згідно з розпорядженням міського голови Бориса Карпуса від 23-го грудня 2021 року, на території Нововолинської міської територіальної громади заборонено використання піротехнічних виробів (петард, феєрверків, салютів тощо) фізичним і юридичним особам на вулицях, прибудинкових територіях, у громадських місцях, а також суб’єктам господарювання.

Нововолинське відділення поліції попереджають громадян про те, що використання піротехніки заборонено, тому каратиметься штрафом згідно зі статтею.

Адміністративна:

стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) – штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. гривень. Також у порушників конфіскують продукцію та гроші, одержані внаслідок вчинення цього правопорушення; стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Карається штрафом від 85 до 255 гривень, для посадових осіб та суб’єктів господарської діяльності – від 255 до 510 гривень;стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) карається штрафом від 595 до 1 700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

Кримінальна:

стаття 296 КК України (хуліганство) карається штрафом від 17 тис. до 34 тис. гривень, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до семи років.

В Новорічну ніч комендантська година триватиме з 00:00 до 05:00 години, під час якої заборонено перебувати на вулицях без спеціальних перепусток та документів, які посвідчують особу.

Джерело