Коли Пушкін щезне з Харківського драматичного театру

Фото: ХОВА. У департаменті ХОВА розповіли, коли на фасаді театру замінять назву.

Харківському академічному драматичному театру мають змінити статутні документи та печатку.

На зміну назви театру, розміщеної на фасаді, потрібен час. Нова назва з’явиться згодом. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на директора департаменту культури та туризму ХОВА Едуарда Павленка.

«Буде змінено статутні документи, печатку, це все технічні моменти, вони не займуть багато часу. Складніше буде змінити назву на фасаді театру, але ми спробуємо щонайменше демонтувати ті слова з назви, які вже на сьогодні не актуальні. Я гадаю, що не може бути іншого якогось ставлення до цих подій, зумовлюючи військову агресію Російської Федерації», — сказав Павленко.

Як розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора театру Олена Ткаченко, український репертуар у театрі ввели ще до введення воєнного стану, коли створили вистави «Украдене щастя» та «Лісова пісня». Нещодавно театр показав прем’єру «Возлюби ближнього свого».

За час війни Харківський академічний драматичний театр тричі постраждав через обстріли. Прямих влучань у нього не було, але вибуховими хвилями й уламками пошкоджений фасад і вікна. Зараз вистави актори театру дають на малій сцені, де вставили вікна, однак опалення там немає.

«Звичайні люди розібрали свої теплиці та дали нам скло. Ми своїми руками засклили малу сцену. Якщо б цього не відбулося, в зимовий період глядачам було б дуже холодно у залі. Ми встановили обігрівачі, перед спектаклем вмикаємо кондиціонер і стає доволі тепло. Завдяки департаменту туризму і культури Харківської ОВА ми змогли погасити борги за опалення, за листопад та грудень – за електрику. Намагаємося дарувати людям натхнення на життя, мирне життя», — сказала Олена Ткаченко.

Нагадаємо,  Харківський російський драматичний театр ім. Пушкіна перейменували. Депутатам Харківської обласної ради знадобилося для ухвалення рішення чотири спроби. Тепер театр має назву —  «Харківський академічний драматичний театр».

Джерело