У низку регіонів України повідомляють про вибухи — росіяни запускають дрони-камікадзе — Події

У низку регіонів України повідомляють про вибухи - росіяни запускають дрони-камікадзе - Події

Фото: Mil.gov.ua//wikimedia.org

У більшості українських областей оголошено повітряну тривогу, а місцеві жителі пишуть у соціальних мережах про звуки вибухів. Над Дніпропетровщиною українським захисникам уже вдалося збити 5 іранських дронів, запущених росіянами.

— На Дніпропетровщині підрозділами повітряного командування «Схід» знищено п’ять БПЛА супротивника (імовірно Шахеди). Зберігаємо святковий настрій! Тримаємо лад!, — йдеться у повідомленні повітряного командування «Схід».

Атак ворога зазнав і Харків. Мер міста Ігор Терехов підтвердив влучення дронів у один з об’єктів інфраструктури.

— Другий раз за день Харків під ударом, ймовірно, «Шахедом». Під прицілом один із об’єктів інфраструктури, — написав він.

Тим часом про звуки вибухів повідомляють мешканці Сум. Голова ОДА Дмитро Живицький інформацію не підтвердив, але попросив городян та мешканців району «не обговорювати подробиць у соцмережах та дочекатися офіційної інформації».

Про проліт іранських безпілотників над Миколаївщиною повідомив голова ОДА Віталій Кім. За його словами, 2 ворожі дрони пролетіли повз Первомайськ у бік Умані, але на радарах їх не було видно. Також чиновник попередив, що під загрозою знаходиться Одеса, а по всій країні українським захисникам вдалося збити багато дронів.

Джерело