Окупанти атакували дронами і ракетами підстанції в Харкові та області

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Росія два дні гатила по об'єктах критичної інфраструктури.

Під удар потрапили теплові та енергетичні підприємства.

29 грудня російські окупанти влучили чотирма ракетами по об’єктах критичної інфраструктури Харківської області. Влучання зафіксовані у підстанції в Харкові та Чугуївському районі. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації.

«Чотири ракети було влучено з початку дня в нашу критичну інфраструктуру. Це підприємства теплової енергетики й електрогенерації. Це так само було у місті Харкові, і після того, як була вже повітряна тривога вдруге, у нас лунало це після 14:00, то так само були завдані удари по наших підприємствах електрогенеруючої енергетики по Чугуївському району, і по місту Харкову удари у нас повторилися. Це, умовно кажучи, підстанції», — сказав Синєгубов.

За словами Синєгубова, усі служби області працюють в посиленому режимі, аби проаналізувати масштаби руйнувань та приступити до відновлювальних робіт.

Уранці удар був завданий ракетами С-300. Після 16:00 удар по Індустріальному району був завданий високоточною авіаракетою Х-59. Як пояснив голова ХОВА, влучання були у ті самі місця, як і вчора — коли на Харківщину запустили «шахеди».

Вранці в Основ’янському районі російська ракета влучила в болото біля приватного будинку.

«У цьому районі знаходиться об’єкт критичної інфраструктури, однак він знаходиться занадто далеко від цього місця влучання. Враховуючи, що вони б’ють, зокрема по місту Харкову у більшості випадків системою С-300, вони характеризуються своєю невлучністю, на щастя. Це приклад «ефективності» російської армії», — зазначив Олег Синєгубов.

Як писав KHARKIV Today, Росія обстріляла ракетами С-300 Основ’янський та Немишлянський райони Харкова вранці 29 грудня. Ракети були запущені з Бєлгородської області по об’єктах критичної інфраструктури. Удень стався ще один обстріл, під удар потрапив Індустріальний район. За попередньою інформацією, у місті ніхто не постраждав. В області загинули двоє людей — співробітники об’єкта критичної інфраструктури у Чугуївському районі. Ще одна людина поранена.

Джерело