Штати й Ізраїль вирішують, як завадити Ірану постачати дрони до рф — Держдеп

Адміністрація США вже обговорювала з новою владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану, зокрема постачань БПЛА до росії, яка застосовує їх проти мирного населення України.

Про це повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, поза сумнівом, обговорювали з нашими ізраїльськими партнерами загрозу, яку становлять іранські технології БПЛА, а також їх розповсюдження по всьому світу, включно з росією», — сказав він.

Прайс поінформував, що це стало предметом розмов з державними структурами Ізраїлю по лінії як Держдепартаменту, так і Білого дому.

Представник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон. Він нагадав, що США запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до цих оборудок. Крім того, американська сторона продовжує відстежувати цілі для нових санкцій.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати узгоджують свій підхід із союзниками та партнерами по всьому світу, аби зупинити потік військових технологій з Ірану до росії, а також інших країн-вигнанців.

Як повідомляв Укрінформ, росія продовжує завдавати ударів дронами-камікадзе по об’єктах мирної інфраструктури та цивільному населенню в Україні.

Фото: Getty Images

Источник