Кому більше підходить професія кухаря — чоловіку чи жінці

Вічне питання.

На перший погляд може здатися, що приготування їжі — це суто жіноча справа. Приходячи в кафе, їдальню, в місця, де можна поїсти, ми часто спостерігаємо переважання жінок, у таких місцях кухарі, в основному, — жінки, але приходячи в ресторан високого рівня і сервісу, особливо, якщо цей ресторан знаходиться в Парижі, Мілані або іншому європейському місті, жінку в ролі шеф-кухаря побачити практично нереально. Але чому так?

Є ряд аргументів, які можуть пояснити, чому у вищих колах професії шеф-кухар переважають чоловіки, інформує Ukr.Media.

Фізичне навантаження

Досить часто на кухні потрібна фізична сила. У жінки це може викликати складності.

Треба витрачати багато часу

Професія кухаря в ресторані і в пристойному закладі вимагає великої віддачі, оскільки працювати потрібно в кілька змін. На плечах жінки лежать домашні справи, турбота про дітей, сім'ю, тому вона не може дозволити собі працювати так довго і багато. А для чоловіка, який повинен уміти забезпечити сім'ю, якраз можливе занурення в роботу.

Рівень чутливості

У чоловіків смакова чутливість або чутливість до запахів, набагато сильніша, що підвищує їх кваліфікацію в області кулінарії.

Специфіка приготування

Займаючись приготуванням їжі, жінка і чоловік думають по-різному. Чоловік — перфекціоніст, націлений на результат. Він має на меті зробити страву бездоганною, красивою, вражаючою. Чоловіки відходять від самої людини і думають, конкретно про страву. Жінка ж у момент приготування їжі думає про те, чи сподобається страва, чи смачна вона, про те, що потрібно задовольнити потреби інших людей, що відволікає її від суті — ідеального приготування.

Комунікація

Чоловік — лідер, він сильніший, тому розумніше, щоб більше відповідальності лежало на ньому. Велика кухня в управлінні за складністю не поступається великій компанії, оскільки робота з людьми і для людей — це завжди великий рівень відповідальності. У чоловіка більше статусу і більший вплив, тому організувати роботу кухні більше шансів. Жінка ж набагато м'якша та емоційніша, тому в даному аспекті у неї можуть виникнути складності.

Ось чому в професії кухаря переважають чоловіки. Бувають, звичайно, винятки з правил, але в основному, у закладах високого рівня на посаді кухаря частіше можна побачити чоловіка, ніж жінку. Винятки — велика рідкість.

Источник