Христина Соловій у новому кліпі спалила міст, створений вручну

1 грудня Христина Соловій презентує новий відеокліп на її авторську пісню "Хто, як не ти?", що стала першим синглом з майбутнього альбому співачки

1 грудня Христина Соловій презентує новий відеокліп на її авторську пісню "Хто, як не ти?", що стала першим синглом з майбутнього альбому співачки, передає Ukr.Media.

Втілювати музичні ідеї молодій музикантці надалі допомагають її продюсер Святослав Вакарчук, саундпродюсером артиста залишається Мілош Єліч.

"Після того, як я написала першу свою пісню "Тримай", в мене зявилося стільки музичних ідей, що я ледь встигала їх записувати.
Наснаги додавав успіх дебютного альбому. Тоді я відчула, що моя творчість цікава людям. Разом зі Святославом ми прийняли рішення про запис альбому вже авторських пісень. У першу чергу до команди увійшов саундпродюсер першого альбому Мілош Єліч. Мені здається, він особливо тонко відчуває мої пісні і розуміє як влучно аранжувати мелодію, щоб вона запала в душу. "Хто, як не ти?", написана 2 роки тому, стала однією з перших моїх пісень і я безмежно щаслива, що можу сьогодні її презентувати своїм слухачам", — коментує Христина Соловій.

"Пісня "Хто, як не ти?" для мене є логічним продовження альбому "Жива вода". Проте у процесі запису ми усвідомили, що це вже нова Христина Соловій, про яку прихильники з задоволенням дізнаються у її нових роботах. Маю за честь долучитися до прекрасної музики Христини, допомагати з її становленням.", — ділиться Мілош Єліч, саундпродюсер

Режисером кліпу став молодий київський кліпмейкер Андрій Бояр (продакшн Moustache Cinema), який отримав авторитет завдяки співпраці з Pianoбой, O.Torvald, Dakh Daughters, Brunettes Shoot Blondes, 5 Vymir.

"Ми пішли шляхом, коли одна молода сфера розвиває іншу. Коли постало питання кліпу, я вирішила дати шанс молодим українським кліпмейкерам. Найзавзятішим і найоригінальнішим став Андрій Бояр. Андрій славиться тим, що у своїх роботах втілює аналогові ідеї, відмовляючись від комп'ютерних технологій, що створює не награну казковість. Над цим ми і сконцентрували зусилля у новому відео.", — розповідає про процес зйомки Христина Соловій.

"У основі пісні лежать драматичні стосунки двох закоханих людей. Я мав на меті помістити Христину у такий часопростір, де все навколо неї рухається задом наперед, а майбутнє і минуле тісно переплітаються. У цьому світі Христина намагається знайти свого героя, і зрозуміти чи ще можна відбудувати спалений міст між ними. Ідеєю кліпу було ілюструвати ці стосунки через певний символізм, який уособлює міст як зв'язок між людьми. Міст спеціально побудували з сірників на замовлення у майстра. Сірники як матеріал вибрали невипадково, адже вони уособлюють швидкоплинність вогню, — маленький спалах, з якого може статися велика пожежа, і спалити мости між людьми.

Міст створив львівський майстер Іван Борисяк, на що він витратив близько двох тижнів та 25 000 сірників (624 коробки сірників). Розміри мосту сягали 220 сантиметрів в довжину, 90 см у висоту. Оскільки міст був побудований в одному екземплярі, була технічна складність відзняти сцену його підпалу та самого горіння з першого дублю. Проте все вийшло, ніхто зі знімальної команди під час зйомок не постраждав", — додає Андрій Бояр, режисер кліпу.

У лютому 2017 року Христина вирушає у першу частину всеукраїнського туру "Жива Вода".

Источник