Палата представників США перенесла вибори спікера на четвер

Законодавці з нижньої палати Конгресу США, контроль над якою перейшов до республіканської більшості, проголосували за перерву в процесі обрання спікера до 12:00 четверга (19:00 за Києвом).

Таке рішення ухвалено після низки невдалих спроб визначитися, хто саме замінить Ненсі Пелосі на чолі Палати представників нового скликання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Законодавці в середу тричі намагалися обрати спікера нижньої палати, однак жоден з кандидатів не набрав необхідних для затвердження 218 голосів. Якщо врахувати три провальні спроби у вівторок, загалом конгресмени провели шість невдалих голосувань.

Головним кандидатом на посаду спікера вважається лідер республіканців у Палаті представників конгресмен Кевін Маккарті. У середу він тричі заручався підтримкою 201  однопартійця, однак 20 республіканців з-поміж консерваторів та представників ультраправого MAGA-крила категорично відмовляються підтримати свого лідера.

Очікується, що республіканці до наступного засідання проводитимуть дискусії всередині партії, аби досягти компромісного рішення та здобути необхідну кількість голосів для обрання спікера.

Як повідомляв Укрінформ, 118-та сесія Конгресу США розпочала свою роботу 3 січня. За результатами виборів, проведених у листопаді, контроль над Палатою представників отримали республіканці. В Сенаті нового скликання залишилася демократична більшість.

Источник