Конгресмени-республіканці хочуть, щоб у школах США викладали історію комунізму

Республіканці в Палаті представників Конгресу США розробили законопроєкт, який заохочує школи включати до навчальних програм історію комунізму, аби показати злочинну сутність цієї ідеології.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що документ, який розробляли 60 членів палати, презентувала на пресконференції представниця Флориди Марія Салазар, яка народилася в сімʼї кубинських емігрантів.

За словами Салазар, третина представників покоління Z, котрі народилися в період з 1997-го до 2012 року, прихильно ставляться до комунізму, а понад 40% міленіалів «кажуть, що мало знають про марксизм».

«Правда в тому, що комунізм — це рак. Єдина рівність, що забезпечує комунізм, — це бути однаково бідними, однаково голодними, однаково пригніченими та однаково висланими», — цитує Голос Америки американську законодавицю.

Своєю чергою конгресмен від Техасу Ден Креншоу переконаний, що  американські школярі мають знати про радянський ГУЛАГ, сталінський Голодомор, жертвами якого стали мільйони українців, культурну революцію в Китаї.

За його словами, законопроєкт має гарантувати, що комунізм «залишиться на звалищі історії — там, де йому і місце». «Школярі повинні знати, що означає футболка з портретом Че Гевари, яку носить їхній однокласник», – додав конгресмен.

Источник