Помилки, які часто допускають господині під час приготування пельменів

Як правильно готувати пельмені.

На жаль, не у всіх господинь виходять пельмені з першого разу. Але так само хочеться побавити домочадців смачною домашньою стравою, правда? Саме для вас ми приготували список помилок, яких треба уникати, щоб домогтися гарного результату, інформує Ukr.Media.

Успіх вам гарантований, якщо ви прислухаєтеся до всіх рекомендацій!

Пропорції при приготуванні тіста

Багато господинь роблять тісто "на око". Якщо у вас часто виникають проблеми з замішуванням тіста, то краще дотримуватися правильних пропорцій. Замісити еластичне тісто не вийде, якщо ви візьмете забагато або недостатньо води. Вам потрібно приблизно півсклянки води на 3 склянки борошна. Також не забудьте посолити тісто і додати одне куряче яйце.

Гаряча вода

Пельменне тісто готується виключно на холодній воді. А краще — на крижаній. Якщо додати теплу воду, вийде заварне тісто. Воно занадто туге.

Розкочування тіста

Тісто має "відпочити" не менше години в холодному місці, а лише тоді можна його розкочувати. Це збільшить кількість клейковини — ваші пельмені не будуть розвалюватися під час варіння, та й ліпити їх буде легше, адже тісто буде чіпким.

Тісто постійно рветься

Швидше за все, ви не дотримувалися пропорцій при замішуванні тіста або занадто тонко його розкачали. Ну і обов'язково тісто має відстоятися, щоб стати пружним.

Начинка

Фаршу не потрібно забагато — йому потрібна "свобода" в тісті. Природно, якщо краї погано схопляться через надлишок начинки, пельмені будуть розклеюватися.

Заморожування

Після заморозки легше варити домашні пельмені. Не треба їх відразу кидати в воду, адже вони можуть прилипнути до дна каструлі.

Температура води, в якій ви варите пельмені

Пельмені кидаємо в окріп. І ніяк інакше!

Варка

Не потрібно в маленьку каструлю кидати багато пельменів. Та й води повинно бути більше, ніж пельменів. Якщо ви нехтуєте цим правилом, вони у вас будуть постійно злипатися і розварюватися.

Источник