Харківська міськрада планує витратити сім мільйонів гривень на власний піар

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today За ці гроші планують пояснювати рішення мера і міськради.

Мерія оголосила кілька аукціонів щодо розміщення інформаційних матеріалів про свою роботу на інформаційних сайтах.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro. Гроші в міськраді  планують витратити на публікацію та просування новин про інфраструктурні проєкти, культурне життя міста, перебіг зустрічей, семінарів, конференцій та інших публічних заходів, які організовує Харківська міська рада, сферу ЖКГ, соціальну політику, а також на роз’яснення рішень Харківської міськради та мера Ігоря Терехова.

Усього планується розмістити 1576 матеріалів. Вартість розміщення та просування одного матеріалу становить 4364 грн. Усі тексти мають бути опубліковані до 15 грудня 2023 року.

Раніше повідомляли: Харків вирішив продовжити реконструкцію зоопарку попри війну

У конкурсі можуть взяти участь громадсько-політичні інформаґенції, у яких минулого року не менше 40% новин у стрічці були присвячені харківським подіям. Вимагається також редакційна підготовка матеріалів та ведення архіву новин. 

«Інформаційні аґенції самі в рамках цих закупівель не виготовляють матеріали, а розміщують ті, які надає міськрада. План кожного макету матеріалів має бути погоджений з Департаментом у справах інформації та зв’язків з громадськістю міськради», — пояснюють в ХАЦ.

Всі аукціони мають відбутись 9-10 січня.

Джерело