На Різдво на Харківщині очікують різке похолодання

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Укргідрометцентр прогнозує в ніч на 7 січня до 17 градусів морозу.

Міські комунальні служби переведені в режим підвищеної готовності.

Про різке погіршення погодних умов, обумовлених північноатлантичним циклоном, попередили в Укргідрометцентрі. 

«Внаслідок стрімкого надходження ультраполярної повітряної маси протягом дня 6 січня очікується різке зниження температури повітря до 7-12 морозу. 7-9 січня встановиться холодна погода з температурою вночі 13-18, вдень 6-11 морозу», — повідомили в листі Харківського Гідрометцентру, який опублікував Харківській Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Так, у суботу, 7 січня, Укргідрометцентр прогнозує вночі  -15°…-17°, вдень -11°…-9° градусів, мінливу хмарність, без опадів, вітер північний 5-10 м/с.

У неділю, 8 січня, очікують вночі  -16°…-18°, вдень -9°…-7° градусів, вітер південно східний 1-8 м/с.

Раніше повідомляли: Пережити воєнну зиму в Харкові. Адреси «пунктів незламності», безкоштовних їдалень та корисні телефони

Напередодні Харківський міській голова Ігор Терехов запевнив, що комунальники готові до цілодобового реагування на позаштатні ситуації та нагадав про роботу «пунктів незламності», про які можна дізнатись за допомогою чат-боту «Харків-твій дім» — @tviyDimKharkivBot.. 

«За потреби метрополітен також працюватиме в режимі пункта обігріву. Місця роздачі гарячого харчування працюватимуть у звичному режимі з понеділка по суботу включно», — додав міський голова.

 

Джерело