Наступний «Рамштайн» відбудеться 20 січня – міноборони Німеччини

Наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») відбудеться 20 січня.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Німеччини, передає Укрінформ.

«У межах підготовки до найближчого засідання Контактної групи з питань оборони України 20 січня 2023 року міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт провела телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої вони, серед іншого, обговорили поточну воєнну ситуацію в Україні та способи координації подальшої військової підтримки України, зокрема щодо бойових машин піхоти та зенітно-ракетного комплексу Patriot», — ідеться у повідомленні.

Очільники оборонних відомств Німеччини і США, зокрема, обговорили спільну ініціативу з постачання Україні БМП західного виробництва та боєприпасів до них, зокрема, БМП Bradley зі Сполучених Штатів та до 40 БМП Marder із ФРН.

«У поєднанні з близько 100 радянськими основними бойовими танками та БМП, які ми надали разом з нашими союзниками, … ці спільні зусилля значно посилять міцність Збройних сил України. Ми з союзниками продовжуємо підтримувати Україну в єдності, солідарності та тісній координації. Разом ми сильніші», — наголосила глава оборонного відомства Німеччини.

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков 6 січня провів телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном, під час якої співрозмовники обговорили деталі нового пакета допомоги США у сфері безпеки для України і наступної зустрічі у форматі "Рамшатйн".

Источник