Звички, які не дають вам вилізти із злиднів

Часом від багатства нас відділяє суща дрібниця — кілька дуже дурних звичок, до яких ми повертаємося знову і знову. Ці звички обмежують нас і не дають розбагатіти.

Відомо багато випадків, коли середньостатистична людина стає багатою. А решта все працює, але так і залишається за межею бідності, і все із-за звичок, які обмежують і тримають в лещатах. Саме через них ми застряємо в колії злиднів і відмовляємо собі у багатьох можливостях. Спробуйте знайти їх і позбутися, поки не стало надто пізно, інформує Ukr.Media.

Режим економії

Люди з психологією бідності витрачають багато часу й сил на те, щоб заощадити. Це саме та категорія людей, які готові встати раніше і пройтися по всіх магазинах, щоб звірити ціни та вибрати найдешевший товар. На це йде багато часу, якого вистачило б на те, щоб зайнятися саморозвитком або пошуком більш прибуткової посади.

Страх змін

Страх змін — добрий друг злиднів. Не кожна людина може піти на кардинальні зміни: це завжди ризик і відмова від стабільності. На жаль, але такі люди навряд чи відкриють прибуткову справу, адже вона може принести збитки. І не поїдуть в інше місто, тому що там важко «пробитися». І ніколи не почнуть щось нове, оскільки це призведе до багатьох проблем і, ймовірно, не виправдає покладених надій.

Жага стабільності

Люди можуть все життя працювати на одній роботі, нескінченно скаржачись на керівництво, маленьку зарплату і корисливих колег. Робочі будні вони проводять з сумом у серці та тугою на обличчі, доводячи себе до повного занепаду сил. Але ніщо не змусить їх кинути незносну роботу, тому що вона приносить постійний дохід, а це краще, ніж зробити крок у невідомість.

Заздрість

Найчастіше за приреченим на бідність людиною стоїть банальна заздрість. Вона відчуває заздрість щодо колег, у яких виходить заробити більше, або до начальника, який пробився на вершину, або до друга, який купив собі гарну квартиру.

Небажання бути продуктивним

Звички жебрака людини змушують жити в пасивному ритмі, налаштовуючи на байдужість до навколишнього світу. Люди з такими звичками не хочуть бути продуктивними, бояться, що витратять силу даремно, тому вважають за краще плисти за течією і заздрісно дивитися по сторонах.

Безвідповідальність

Звичка перекладати відповідальність ґрунтується на твердому переконанні «мені всі повинні». Такі люди вважають, що немає сенсу боротися за успіх, адже від них мало що залежить. У їх мовленні часто можна почути шаблонні фрази по типу: «Держава повинна піклуватися про мене», «Начальник зобов'язаний платити мені хороші гроші».

Помилкова амбітність

Ще одна поширена звичка, що заважає стати успішним, — хотіти всього і відразу, але не докладати ніяких зусиль, щоб отримати бажане. Людина хоче заробляти великі гроші та сидіти в кріслі директора, але не хоче починати з позиції новачка з мінімальним окладом.

Занижена самооцінка

Люди з комплексом жебрака принижують себе і свою гідність, скаржаться на важку долю, не женуться за успіхом. Та і як може з'явитися впевненість у собі, якщо всі сили йдуть на незносну роботу, на якій немає нових вражень, зростання і можливостей.

Що заважає прямо зараз подолати страх і пасивність, перестати виправдовуватися і прикриватися цими звичками та почати жити щасливо? Якщо чесно — нічого! Прагніть до кращого!

Источник