На Бахмутському напрямку за добу відбулося 43 бойові зіткнення — ЗСУ

На Бахмутському напрямку протягом доби відбулося 43 бойові зіткнення, українські позиції зазнали 281 обстрілу, водночас воїни Сил оборони знищили 107 окупантів і 123-ох поранили.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«За добу на Бахмутському напрямку фронту відбувся 281 обстріл позицій та інфраструктури по всій протяжності цього фронту, 43 бойові зіткнення відбулося, втрати ворога — 107 вбитих і 123 пораненими», — сказав Череватий.

Він підкреслив, що це "найгарячіша" ділянка фронту, де відбуваються найбільш агресивні дії російської армії. Наразі тут ворог сконцентрував максимально боєздатні підрозділи, в тому числі «вагнерівців».

За словами речника, ворожі атаки поступово зміщуються в бік Соледара, який фактично зруйнований, там тривають дуже жорсткі бойові зіткнення.

Щодо ситуації на Луганщині, то, за словами Череватого, інтенсивність бойових дій тут дещо нижча, ніж під Бахмутом, водночас поблизу Кремінної також ведуться активні бойові дії.

«Так, там ворог перегруповується, також відбувається ротація підрозділів, зокрема укомплектованих мобілізованими… Ворог навіть пробує контратакувати наші позиції, зокрема цієї доби — в районі населених пунктів Стельмахівка, Червонопопівка. Проте ворог був уражений вогнем і відкинутий назад», — зазначив Череватий.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 січня 2023 року ліквідували близько 111 тисяч 760 російських загарбників.

Фото: Zelenskiy

Источник