У Херсоні через російський обстріл загорівся перинатальний центр — Події

У Херсоні через російський обстріл загорівся перинатальний центр - Події

Фото: t.me/hueviyherson

У Херсоні через обстріли Росії загорівся перинатальний центр. Про це вдень 11 січня повідомив голова Херcонської ОВА Ярослав Янушевич. За попередньою інформацією, працівники центру, пацієнтки та діти не постраждали.

— Через вибух випущеного ворогами снаряда у Херсоні загорівся перинатальний центр. Потужною вибуховою хвилею вибило вікна у дитячому відділенні та пошкодило один із лікарських кабінетів, — розповів Янушевич у своєму телеграм-каналі.

Уранці голова Херcонської ОВА написав, що ввечері 10 січня російські окупанти знову атакували Херсонську обласну дитячу клінічну лікарню, де надають медичну допомогу новонародженим малюкам. У 6-поверховому неонатальному корпусі вибито вікна.

За минулу добу РФ 63 рази обстріляла Херсонщину з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Херсон росіяни обстріляли 24 рази, у тому числі освітній заклад, лікарню, приватні та багатоквартирні будинки. За даними Офісу генпрокурора, через влучання снаряду в житловий будинок під завалами загинув чоловік. Ще п’ять цивільних осіб через обстріли Херсона отримали травми.

8 січня голова Херcонської ОВА Ярослав Янушевич заявив, що Росія використала запалювальні боєприпаси для атаки на Херcон. 

Джерело