Байден доручив провести розслідування збою авіасполучень у США

Після збою в системі регулювання авіасполучень у США, внаслідок якого в країні був тимчасово зупинений авіарух, президент Байден доручив Міністерству транспорту провести повне розслідування інциденту.

За попередніми даними, ознак, що це могло статися внаслідок кібератаки, немає, повідомили в середу в Білому домі, передає Укрінформ.

«Президент був поінформований міністром транспорту сьогодні зранку про збій в системі Федерального управління цивільної авіації. Наразі немає доказів кібератаки, але президент доручив Міністерству транспорту провести повне розслідування причин», — заявила в середу на офіційній твіттер-сторінці речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона також зазначила, що Федеральне управління цивільної авіації США має регулярно звітувати про розвиток подій.

До слова, Управління цивільної авіації США (FAA) заявило, що повітряний рух поступово відновлюється по всій території країни після збою в роботі системи Notice to Air Missions (NOTAM), яка надає інформацію про безпеку пілотам.

“Звичайний повітряний рух поступово відновлюється по всій території США після нічного збою в роботі системи Notice to Air Missions, яка надає інформацію про безпеку пілотам. Наказ про приземлення літаків було скасовано”, — заявили в FAA.

У відомстві також додали, що продовжують шукати причину початкового збою.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в США стався збій в системі оповіщення авіаперсоналу (NOTAM). Внаслідок цього в країні тимчасово зупинили авіаперельоти. Близько 9-ї ранку за Вашингтоном (16-ї за Києвом) авіасполучення відновилися.

Фото: The FAA

Источник