Цим відрізняються мільйонери від бідняків

Речі, які ніколи не дозволяють собі багатії.

Багаті люди вміють заробляти, але чи одне це відрізняє їх від інших? Може, є якісь особливості в поведінці, які допомагають багатіям залишатися при грошах? Багато хто впевнений, що мільйонерами стають виключно ті, хто заробляють багато грошей. Але реальний стан речей зовсім інший. Ви ніколи не задавалися питанням, чому у одних людей виходить накопичити великі суми, а у інших ні? Можливо, багатії просто вміють економити і не розкидаються грошима, інформує Ukr.Media.

У чому ж головні відмінності і чого ніколи не дозволяють собі мільйонери?

Покупка їжі у великих кількостях

Ми всі прекрасно знаємо, що у продуктів є термін придатності. Але часто люди, намагаючись заощадити, купують за раз купу їжі. Їм здається, що, якщо не заходити в магазин кожен день, витрати скоротяться. Але нерідко таке рішення призводить лише до великих витрат. Тому що продукти псуються раніше, ніж їх встигають приготувати або з'їсти. І знову треба йти в супермаркет. А дещо народ скуповує від нудьги і поганого настрою: снеки, солодощі або фастфуд. Все це непомітно змушує гроші зникати з кишені. Багатії можуть ходити в продуктовий хоч сім разів на тижні, але не допускають, щоб продукти псувалися. Та й не роблять з їжі культу, рятуючись від нудьги іншими способами.

Зберігання грошей вдома

Багаті люди вміють правильно розпоряджатися накопиченнями, зберігати і примножувати їх. Здорово, звичайно, якщо у вас є скарбничка, але пам'ятайте, що в разі кризи або інфляції вона не допоможе. Мільйонери не бояться зберігати гроші в банках, щоб не прокинутися одного разу без гроша в кишені.

Спроби ощасливити себе покупками

Не всі так роблять, але, погодьтеся, буває нудний настрій, коли нічого не радує, нічого не хочеться, ось і доводиться якось себе приводити до тями. Зазвичай на допомогу приходять імпульсивні покупки. Чи потрібні були ці нові дорогі годинники або червоне плаття від відомого бренду, яке ще не факт, що зважитеся надіти? Незалежно від відповіді — гроші вже витрачені. По-справжньому багаті люди так не роблять. Для них фінанси — це інструмент. Підняти настрій можна мільйоном способів, не витрачаючи гроші на швидкоплинну радість.

Робота безоплатно

Просте правило, якого дотримуються всі мільйонери, — не працювати безкоштовно. Не з шкідливості або небажання допомогти, а просто тому, що будь-які зусилля і праця повинні бути оплачені. І такий принцип не тільки має велике значення з точки зору психології, але і служить інструментом, що підвищує фінансову дисципліну. Також у по-справжньому багатих людей рідко є підробітки. Адже мова не тільки про додаткові гроші, а й про витрачені зусилля і час. Краще знайти заняття до душі і зосередитися на ньому на 100%.

Відмова від розвитку після досягнення певного рівня

Ні час, ні прогрес не стоять на місці, а дурні — так. Якщо хочете багато заробляти, доведеться докласти чимало зусиль, набуваючи нові знання. Почитайте яку-небудь біографію будь-якої успішної і багатої людини — побачите, що вона постійно вчиться і самовдосконалюється. Є безліч способів заробітку, які вам недоступні через відсутність навичок.

Незнання власних прав

Фінансова грамотність і знання своїх прав допомагають багатіям залишатися при грошах. Тому що банально обдурити або "розвести" їх на зайві витрати не вийде. Не менш важлива здатність — вміння відстоювати інтереси. І мільйонери частенько на особистому прикладі показують публіці, як важливо боротися за себе.

Життя в борг

Ще одне принципове правило всіх багатіїв — віддавати борги, якщо вліз, як можна швидше. Так ви не тільки благородно виглядаєте в очах оточуючих, а й уникаєте зайвих витрат. А чим довше не платите, тим більше набіжить відсотків. До того ж усвідомлення, що ви комусь винні, позбавляє мотивації і тягне назад. Який сенс заробляти, якщо доведеться більшу частину потім віддати?

Источник