Гуменюк: Звільнення Кінбурнської коси триває, але поступ ускладнює погода — Події

Гуменюк: Звільнення Кінбурнської коси триває, але поступ ускладнює погода - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові продовжують бойову роботу зі звільнення Кінбурнської коси, але вона ускладнюється, зокрема, погодними умовами. Тим часом росіяни намагаються звідти вести вогонь, але їм постійно заважає наша контрбатарейна робота. Про це повідомив голова Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

— Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки здійснює обстріл протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому цю роботу ще не закінчено, оскільки складні погодні умови… Тож мешканцям Куцурубської громади треба бути дуже уважними та прислухатися до сигналів повітряної тривоги, — зазначила Гуменюк.

Вона пояснила, що Кінбурнська коса має географічну особливість. Оскільки це намив у більшості піщаний, тому населені пункти там — це «місця, де ворогові більш менш зручно розташовуватися».

– Саме тому вони намагаються ці населені пункти використати як пункти свого базування. Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що у нас немає абсолютної інформації про наявність там мирних жителів, хоча знаємо, що російські окупанти намагалися їх вивезти, — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, перебувати на косі постійно росіяни не можуть, бо українські бійці постійно працюють у відповідь. І вони тільки можуть час від часу підтягувати озброєння для проведення бойової роботи та негайно ретуються на Лівобережжя, з яким суходолом з’єднується Кінбурнська коса, додала Гуменюк.

 

Джерело