Володимир Зеленський подякував харківському підрозділу за Соледар

Фото: соцмережі. Спецпідрозділ Kraken серед інших працює на Донбасі.

Президент подякував підрозділу Kraken ГУР Міноборони, який допомагає нищити окупантів у Соледарі. 

Володимир Зеленський відзначив бійців у вечірньому зверненні 13 січня. 

«Дякую бійцям підрозділу «Кракен» за рішучі дії по знищенню ворога в районі Соледару. Дякую воїнам Інтернаціонального легіону ГУР МО та підрозділу «Шаман», які мужньо обороняють Бахмут!», — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що важка битва за Донбас, зокрема за Соледар, Бахмут та Кремінну, триває. 

Увечері 13 січня Генштаб ЗСУ повідомив, що бої за Соледар Донецької області тривають, незважаючи на заяву Міноборони Росії про нібито захоплення міста. Раніше міністерство оборони Росії зробило офіційну заяву про захоплення міста Соледар силами приватної компанії «Вагнер». 

Нагадаємо, спецпідрозділ Кraken був утворений на початку повномасштабної війни Росії. Штабом керує Костянтин Немічев. Він разом із Сергієм Величком (Чилі) перебуває у розшуку МВС Росії. Їх оголосили у розшук навесні 2022 року. За даними Слідчого комітету країни-окупанта, Немічев і Величко причетні до посягання на життя не менше восьми російських військовослужбовців «шляхом заподіяння множинних тілесних ушкоджень, зокрема з використанням вогнепальної зброї».

«Величко і Немічев притягнуті як обвинувачені (заочно) у скоєнні злочину, передбаченого ст. 317 КК РФ (посягання на життя військовослужбовців), вживаються заходи до їх розшуку та арешту», — писав російський «Інтерфакс».

«Кракен» звільням багато населених пунктів на Харківщині навесні 2022-го та під час осіннього контрнаступу ЗСУ, коли була звільнена більша частина Харківської області.

Джерело