Ігнат: Інформація про збиті ракети Х-22 у минулому була помилковою — Події

Ігнат: Інформація про збиті ракети Х-22 у минулому була помилковою - Події

Фото: facebook.com/yuriy.ignat

Повідомлення про збиття ворожих ракет X-22, які публікувалися на офіційних сторінках минулого, були помилковими. Україна не має коштів для боротьби з таким типом ракет. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі до повідомлення командування Повітряних сил у Facebook.

– Поясню, щоб було зрозуміло. Було кілька таких публікацій. Скажімо, знайшли в полі бійці уламки Х-22 (а іноді це навіть не Х-22, а уламки іншої ракети) доповідають нагору: ми збили Х-22! Усі хочуть наввипередки повідомити про це першими на своїх ресурсах. Не перевіряючи, не погоджуючи й таке інше… головне – першими, – написав він.

Однак, за словами Ігната, через таку «оперативність» було кілька повідомлень про «збиті» Х-22, і навіть «збиті» ворожі С-300. Проте українським військовим збити такі ракети ще ніколи не вдавалося.

— Я вже мінімум півроку про це говорю: що ми можемо збивати, а що ні… Інформація, що подається на офіційних ресурсах, загалом достовірна, але кілька публікацій зі «збитими» Х-22 є, і це факт, — додав він.

14 січня росіяни вдарили ракетою Х-22 багатоповерхівкою в Дніпрі, внаслідок чого загинула щонайменше 21 людина. Після цього радник Офісу президента Олексій Арестович висловив припущення, що на будинок у Дніпрі могла впасти російська ракета, збита українським ППО.

Джерело