«Харківгаз» звинувачує «Нафтогаз України» у спробі рейдерського захоплення

Фото: АТ «Харківгаз» За інформацією "Харківгазу", "Нафтогаз" намагався провести збори акціонерів у нелегітимний спосіб.

Компанія «Харківгаз» заявила про спробу рейдерського захоплення.

За інформацією «Харківгазу», представники державної компанії «Нафтогаз України» намагалися провести збори акціонерів у незаконний спосіб для того, щоб змінити голову й членів правління компанії «Харківгаз».

«Ці дії є продовженням пролобійованої «Нафтогазом» фіктивної справи Державного бюро розслідувань щодо плати за користування газорозподільними мережами, яка не має юридичних перспектив. І немає жодного відношення до корпоративних прав власності на АТ «Харківгаз», — сказано у повідомленні «Харківгазу» на офіційній сторінці у Facebook.

Раніше повідомляли: «Нафтогаз» очолив колишній міністр з Харкова

У «Харківгазі» звернулися до міжнародних партнерів, представництв Євросоюзу в Україні, представників посольств Великобританії, США, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Світового банку й Секретаріату енергетичного співтовариства, аби вони звернули увагу на спробу рейдерського захоплення з боку «Нафтогазу».

Також у компанії зазначили, що будь-яких змін в правлінні «Харківгаз» не проводило, спроби рейдерського захоплення підприємства критичної інфраструктури можуть призвести до дестабілізації ситуації на Харківщині.

«АТ «Харківгаз» попереджає, що втручання в роботу підприємства критичної інфраструктури, яке відповідає за газопостачання для більш ніж 400 тисяч домогосподарств Харківської області, може поставити під загрозу постачання газу споживачам під час опалювального сезону», — зауважили в компанії.

Зазначимо, збитки «Харківгазу» від війни складають близько чотирьох мільярдів гривень. На сьогодні розподіл газу відновлений у 164 000 домогосподарств у Харківській області, в тому числі на звільнених територіях.

Джерело