У Порошенка знайшли інші офшорні фірми (відео)

Журналісти програми «Схеми» підняли кримінальну справу стосовно групи компаній Порошенка «Укрпромінвест» за 2003 рік.

Президент України Петро Порошенко та його бізнес пов'язані ще з п'ятьма офшорними фірмами. Щодо них велося розслідування на початку 2000-х років. Про це заявили журналісти за результатами нового розслідування.

Журналісти програми «Схеми» підняли кримінальну справу стосовно групи компаній Порошенка «Укрпромінвест» за 2003 рік. На той час президентом був Леонід Кучма, а Порошенко перебував в опозиції.

Слідчі, які займали ця цією справою, встановили, що у 2001 році в бізнес-структурі Порошенка з'явилася фірма під назвою Agroprodimpex, яка й донині використовується ним при веденні справ. Ця фірма пов'язана з організацією злочинних схем, розроблених задля уникнення від сплати податків цілого переліку підприємств, які знаходяться на території України. Наразі вона рахується співзасновницею товариства с обмеженою відповідальністю «Крохмалопродукт», кінцевим власником якого значиться президент.

В рамках розслідування українська команда слідчих попросила допомоги в колег з Інтерполу. На той час їм вже вдалося встановити, що «Укрпромінвест» у різний час мала стосунок до як мінімум 5 офшорних фірм. Проте іноземне відомство допомоги не надало, адже в 2004 році справу було закрито. Отож, до суду вона так і не дійшла.

Нагадаємо, в.о. генерального прокурора України Юрій Севрук заявив, що в Конституції України передбачений особливий порядок здійснення перевірки дій Президента України. Отже, за його словами, співробітники ГПУ не уповноважені вести перевірку даних про будь-які офшори українського президента.

Источник