Результати відновлення пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів інфраструктури в Миколаївській області за період з 9 по 16 січня

 

М. Миколаїв:

 

За інформацією Миколаївської міської ради, протягом минулого тижня міські служби відновили або допомогли відновити низку об'єктів: будинки, нежитлові приміщення, а також будівлю адміністративного призначення.

 

Адміністрація одного з району Миколаєва видала будівельні матеріали для ремонту двох приватних будинків. У них через обстріли постраждали покрівлі. Та минулого тижня їх було відновлено.

 

Окрім цього, приведено до ладу одну з адмінбудівель. Замінено скло у 27 вікнах. Також 24 вікна закрили OSB-плитами, одне з них — вітражне, яке має розмір 10х15 метрів.

 

Також було розпочато ремонт трьох нежитлових приміщень. Зокрема, районна адміністрація видала профнастил, шифер, дерев'яний брус та OSB-плити для відновлення покрівель.

 

М. Очаків:

 

За минулий тиждень в Очаківській багатопрофільній лікарні було закрито OSB-плитами понад 310 кв. м вікон, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів.

 

Також у двох очаківських школах було зашито OSB-плитами майже 400 кв. м вікон. Такі ж роботи проводилися й в дитячому садку та в центральній районній бібліотеці.

 

Окрім цього, в Очакові в багатоповерхових та приватних будинках теж були закриті OSB-плитами вікна та виконувалися роботи щодо ремонту покрівель.

 

Плюс до всього, пошкоджені внаслідок обстрілу вікна закривали й на відділенні поштового зв'язку. А на метеостанції було перекрито 60 одиницями шиферу покрівлю.

 

Зазначимо, що загалом Миколаївською обласною військовою адміністрацією до Очакова було передано понад 4200 OSB-плит, 1125 кв. м металопрофілю та 1125 кв. м гідробар‘єру.

 

Крім того, громаді наразі продовжують оперативно передавати будівельні матеріали – шифер, плівку, OSB-плити тощо. Це надасть можливість задовольнити першочергову потребу для закриття вибитих вікон та пошкоджених покрівель.

 

Миколаївський район:

 

У с. Білозірка Первомайської громади в приватних будинках було закрито 44 вікна та 245 кв. м покрівель OSB-плитами та плівкою.

 

Баштанський район:

 

У с. Червона Долина, с-щі Поляна та с-щі Широке Широківської громади за цей період у багатоповерхових та приватних будинках закрито OSB-плитами 1525 вікон. Такі ж роботи із закриття пошкоджених вікон проводилися й в Широківському будинку культури.

 

Також у м. Снігурівка Снігурівської громади було закрито OSB-плитами понад 60 пошкоджених вікон у багатоповерховому та приватних будинках. Крім цього, перекрито покрівлю тентом в одному багатоповерховому будинку та використано 80 одиниць шиферу для перекриття покрівель в приватних будинках.

 

Роботи з перекриття покрівлі проводилися й в Снігурівському ліцеї. Так, було перекрито покрівлю 40 листами шиферу.

 

Відновлення пошкодженої внаслідок російської агресії інфраструктури в Миколаївській області наразі триває.

 

Миколаївська ОВА дякує всім комунальним службам, які оперативно виконують свою роботу й відновлюють пошкоджені внаслідок збройної агресії рф об'єкти. Працюємо, кожен на своєму фронті.