Лідер «Потону» втік до Москви і звідти патякає про «гібридний вид людства»

Фото: скрин. Павло Онищенко вийшов із тюрми начебто захищати Україну, а потім утік за кордон.

Лідер організації «Потон» Павло Онищенко записав відео із своєю сім’єю з центру Москви.

Він визнає, що після звільнення з тюрми виїхав до Європи, але тепер живе в Росії. 

«Я був у Європі, у Чехії, в Англії, зараз у центрі руського світу, у столиці. В Україні зараз усе руське вбивається. Я вважаю, що руський і український народи мають бути разом. Наша батьківщина Росія, Україна, Білорусь. Наш народ має користуватися усіма можливостями цих країн», — сказав у відеозвернення Онищенко.

Нагадаємо, у вересні Онищенко записував відео, де називав Харків окупованим містом у відповідь на коментар про те, що він зрадив «Потон», Україну та всіх харківʼян. Тепер він розказує про те, що з України начебто ніхто не може виїхати, люди мають гинути за «інтереси англійської корони», воїни  ЗСУ «помирають за землю, яка нам не належить», а «з українців зроблять американців, гібридний вид людства».

З чого живе в Росії Онищенко, невідомо. Він продовжує запрошувати усіх на свою програму «Борщ».

Правоохоронці знають, що Онищенко перебуває за кордоном, підставою для виїзду за кордон була наявність у нього чотирьох дітей.

Нагадаємо, у березні лідерам організації «Потон» Павлу Онищенку та Миколі Маслову, обвинуваченим у посяганні на життя правоохоронців, змінили запобіжний захід і вони вийшли з СІЗО. Павло Онищенко говорив, що розбереться зі своїми справами та піде в тероборону. Згодом його з дружиною та чотирма дітьми помітили за кордоном. 

Джерело