Чому вершкове масло не потрібно зберігати в холодильнику, і як це робити правильно

Рекомендації експертів.

Той, хто регулярно їсть хліб з холодним маслом з холодильника, напевно, іноді дратувався через те, що жир не розподіляється належним чином. У цій статті розберемося, чому краще не зберігати масло в холодильнику, інформує Ukr.Media.

Але так не повинно бути, тому що вершковому маслу не місце в холодильнику.

І ось чому.

Чому краще не зберігати масло в холодильнику

Як спред, для випічки або просто для приготування страв, вершкове масло — універсальний засіб у кулінарії. Оскільки це молочний продукт, для багатьох споживачів він опиняється у холодильнику.

Як і багато інших продуктів, які необов'язково зберігати у холодильнику.

У супермаркетах і дискаунтерах з'явилися альтернативи вершковому маслу, які мають бути особливо м'якими і такими, що легко розмазуються. Однак вони часто містять пальмову олію чи інші добавки.

Щоб вершкове масло залишалося якомога м'якшим, найкраща порада — не зберігати його в холодильнику. Якщо ви використовуєте жир протягом двох тижнів, ви можете без вагань зберігати його на кухні, наприклад, у посуді для масла, але тоді кімнатна температура повинна бути нижчою за 21 °С, як попереджає центр захисту прав споживачів.

Чому краще не зберігати масло в холодильнику, а за кімнатної температури?

Якщо ви хочете значно продовжити термін зберігання вершкового масла, його можна зберігати у холодильнику. Воно зберігатиметься там від кількох тижнів до кількох місяців. Заморожування є одним з варіантів, наприклад, у вигляді декількох невеликих порцій.

Так масло може зберігатися протягом кількох місяців.

Ще одна порада, як зберегти масло свіжим довше

На думку експертів із центру захисту прав споживачів, необхідно використовувати чисті столові прилади, коли берете трохи масла від великого шматка. Якщо термін придатності перевищений або температура в приміщенні змінилася, масло не обов'язково потрібно викинути у смітник.

Чому не слід завжди зберігати вершкове масло в холодильнику

Натомість на даному етапі може допомогти так звана перевірка здорового глузду.

Це означає: можна просто задіяти всі свої органи чуттів, щоб уважно розглянути масло.

Як виглядає вершкове масло? Чи має жир неприємний запах чи неприємний смак? На думку центру захисту прав споживачів, якщо вершкове масло залишає звичайний післясмак, то викидати його не потрібно.

Однак споживачам слід бути обережними, якщо вершкове масло має темно-жовтий колір. Бактерії, світло та кисень можуть викликати процес гниття вершкового масла з утворенням потенційно шкідливих продуктів розкладання.

Це може швидко призвести до проблем із травленням. Особливо обережними слід бути людям із проблемами жовчного міхура, тому що перетравлення жирів у них зазвичай вже порушене.

Источник