росіяни галасували, коли їх не запросили в Мюнхен – глава безпекової конференції

російські чиновники розлютилися, коли їм відмовили у запрошенні на Мюнхенську безпекову конференцію (MSC), але в Мюнхені не сумують через це.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив глава MSC Крістофер Хойсген.

«Вони кричали та галасували. Але коли я це побачив, це мене підбадьорило», — сказав Хойсген у відповідь на запитання, як відреагували росіяни, коли почули його публічну заяву, що офіційні особи з рф не будуть запрошені на конференцію цього року.

«Я вирішив не запрошувати російських офіційних осіб, тому що не хочу, щоб конференція слугувала подіумом для російської пропаганди. Оскільки немає жодних ознак того, що вони готові до серйозних переговорів, я сказав, що не маю наміру вітати російських чиновників, які представляли б уряд», — пояснив Хойсген.

Втім запрошені представники російського громадянського суспільства.

З України в Мюнхені очікують велику делегацію – представників уряду, Верхової Ради, громадянського суспільства.

На конференції, як завжди, буде розглянуто широкий спектр важливих тем.

Однією з тем, якими особливо переймається Хойсген, є питання відповідальності за воєнні злочини, і вона буде порушена під час конференції.

«Ми вважаємо важливим, щоб ті, хто вчинив воєнні злочини, злочини проти людяності, а тепер і злочин агресії, були притягнуті до відповідальності, щоб ми знайшли способи, як ми можемо їх переслідувати», — зауважив дипломат.

Мюнхенська конференція з безпеки, 52-а за рахунком, пройде цього року 17-19 лютого.

Источник