В Іраку перед футбольним матчем сталася масова тиснява, є загиблі

В іракському місті Басра перед фіналом Кубку націй Перської затоки з футболу сталася масова тиснява, внаслідок чого загинули щонайменше двоє людей, постраждали ще 80.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на МВС Іраку.

Деякі з постраждалих перебувають у критичному стані, поінформували медики.

Інцидент стався біля стадіону у Басрі, де увечері мають зустрітися команди Іраку та Оману у фіналі футбольного турніру восьми країн.

Тисячі вболівальників без квитків зібралися біля стадіону з самого світанку в надії подивитися матч. Тиснява розпочалася, коли турнікети на вході в стадіон ще були закриті.

At least two people have reportedly been killed and dozens injured in a stampede near a stadium in Iraq ahead of the Gulf Cup final ⤵️ pic.twitter.com/prPyJ4xKbp

— Al Jazeera English (@AJEnglish) January 19, 2023

Журналіст Ісмаель Аднан, який вів репортаж біля стадіону, описав ситуацію як «дуже хаотичну». За його словами, наразі невідомо, чи відбудеться фінал.

Міністерство внутрішніх справ Іраку в заяві закликало людей, які не мають квитків на фінал, покинути територію навколо стадіону.

Кубок націй Перської затоки або Кубок затоки — футбольний турнір для збірних країн Перської затоки. Він був створений під час проведення літніх Олімпійських ігор 1968 року в Мехіко Бахрейном, Кувейтом, Саудівською Аравією та Катаром. Перший Кубок затоки, в якому взяли участь збірні цих чотирьох країн, пройшов у Бахрейні.

Фото: Ammon News

Источник