Кремль оцінив розвиток війни в Україні

Кремль оцінив розвиток війни в Україні

Фото: Генштаб ВСУ / Facebook Знищена техніка російських агресорів

Можливість для України мати якийсь успіх на полі бою — «драматична помилка», переконаний Дмитро Пєсков.

Війна в Україні розвивається по висхідній спіралі, й ескалація посилюється. Про це сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу в п’ятницю, 20 січня.

«Поки ми бачимо, що він, дійсно, розвивається по висхідній спіралі. Ми бачимо зростаючу непряму, а іноді й пряме залучення країн НАТО до цього конфлікту. Ми чуємо заяви, які свідчать про абсолютне домінування політичної волі продовжувати зростання цього залучення. Ми, власне, бачимо прихильність до драматичної помилки про можливість для України мати якийсь успіх на полі бою», — сказав він.

На думку Пєскова, «це драматична помилка західної спільноти, яка змусить ще неодноразово пошкодувати».

На його думку, «все це дійсно призводить до того, що конфлікт деградує і провокує додаткову напруженість по висхідній спіралі».

Щоб зменшити ескалацію, вважає Пєсков, необхідно прислухатися до Росії.

«Потрібно прислухатися до занепокоєнь Росії, потрібно внутрішньо «відмотати плівку» на стан на кінець, я б навіть сказав, позаминулого року, коли Росія пропонувала за столом переговорів обговорювати свої занепокоєння і коли Росія була абсолютно відкинута», — заявив він.

Він вважає, що в останні вісім років ФРН, Франція та Україна «грали в наперстки з мінськими домовленостями, але зараз за це розплачуються».

Прес-секретар президента РФ вкотре повторив пропагандистські кліше про те, що людей Донбасу нібито обманювали, «намагаючись приготувати для них страшнішу долю, чому Росія перешкодила і чого Росія не допустила».

Він також сказав, що постачання Україні важких танків нічого не змінить.

«Наслідки будуть зі знаком мінус, однозначно. Ми неодноразово говорили, що такі поставки не зможуть принципово нічого змінити. Вони додадуть проблем для України та українського народу, — заявив спікер Кремля. — Тут не слід перебільшувати значення таких поставок з точки зору їхньої здатності щось поміняти. Фахівці чудово усвідомлюють всі проблеми, які супроводжують такі поставки. Всі ці танки потребують обслуговування і ремонту».

Він наголосив, що «проблем Україні це додасть, але нічого не змінить у плані просування російської сторони до досягнення своєї мети».

Нагадаємо, за час війни в Україні загинули майже 120 тисяч росіян. Лише за добу 19 січня було «відмінусовано» щонайменше 770 агресорів.

Джерело