У Китаї 80% населення були інфіковані коронавірусом – епідеміолог

Імовірність нового спалаху у Китаї захворюваності на COVID-19 протягом наступних двох-трьох місяців є низькою, оскільки 80% населення країни вже було інфіковано коронавірусом.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на головного епідеміолога Китайського центру контролю та профілактики захворювань Ву Цзунью, передає Укрінформ.  

На думку епідеміолога, масове переміщення людей під час Свята весни (китайського Нового року), початок якого припадає на ці вихідні, може спричинити збільшення кількості заражень коронавірусом у окремих регіонах, але друга хвиля COVID-19 найближчим часом малоймовірна. 

Новорічні свята за місячним календарем у Китаї, які офіційно починаються з 21 січня і тривають впродовж кількох тижнів, супроводжуються найбільшою у світі щорічною міграцією людей. Очікується, що цього року буде здійснено близько двох мільярдів поїздок. 

Як повідомлялося, в Китаї з 8 грудня 2022 року, після відмови Пекіна від жорсткої політики «нульового рівня захворюваності», за даними влади, від COVID-19 померли близько 60 тисяч людей.

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі 17 січня віцепрем’єр-міністр уряду КНР Лю Хе заявив, що Китай пройшов пікову фазу захворюваності на COVID-19 і китайське суспільство вже повернулося до нормального життя. 

Фото: Xinhua

Источник