Ворог без успіху намагається наступати на трьох напрямках

Основні зусилля ворог зосереджує на Бахмутському напрямку, та веде безуспішні наступальні дії на Запорізькому, Авдіївському і Лиманському.

 Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил повідомляє у Фейсбуці.

“Протягом доби противник завдав п`ять авіаційних ударів по позиціях Сил оборони та ракетного удару по критичній інфраструктурі у Запорізькій області. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню”, — ідеться в повідомленні.

Загроза авіаційних та ракетних ударів російської федерації по цивільних об’єктах залишається високою на всій території України.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Агресор веде безуспішні наступальні дії на Запорізькому, Авдіївському та Лиманському напрямках. На Куп’янському, Новопавлівському та Херсонському — обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

Водночас мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Студенок, Дорошівки, Бояро-Лежачів, Іскриківщини та Попівки Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Вовчанськ, Новомлинськ, Дворічна і Куп’янськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Петропавлівки, Табаївки та Крохмального Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівку на Луганщині.

На Лиманському напрямку агресор обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку і Кузьмине Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження ворожої артилерії зазнали райони 14 населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Невельське, Георгіївка і Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Богоявленку та Микільське Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 16 населених пунктів. Зокрема, Вільне Поле, Времівка і Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Павлівка, Степове, Оріхів і Мала Токмачка Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не припиняють терору цивільного населення. Зокрема, обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Дудчани, Монастирського, Антонівки, Берегового, Янтарного та Херсон. Є постраждалі серед мирного населення.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, у міську лікарню Нової Каховки Херсонської області щоденно прибувають вантажні та легкові автомобілі з пораненими російськими військовослужбовцями. Кількість ліквідованих загарбників уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала три удари по районах зосередження особового складу противника, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження агресора та два склади боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 січня 2023 року ліквідували близько 120 тисяч 760 російських загарбників, 600 з них – за останню добу.  

Источник