У Харківській області почалися аварійні відключення електроенергії

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Зранку були перевищені ліміти споживання електроенергії.

Аварійно вимикають електрику у п’яти областях України.

Уранці 23 січня у Харківській області ввели графіки аварійних відключень. Причиною стало перевищення лімітів споживання електроенергії. Про це повідомив KHARKIV Today начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко.

Жителі Харківщини стали споживати більше електроенергії через зниження температури повітря. Крім того, до Харкова продовжують повертатися мешканці, відновлюється бізнес, що також впливає на ріст споживання електрики. Погодинні графіки також діють.

«У нас застосували графіки аварійних відключень і по Харкову, і по області. Інформація надійшла з 8:45. З якої причини — у нас єдина енергетична система по всій Україні. Це питання більше до «Укренерго». Можна такий прогноз зробити, що саме у зв’язку зі зниженням температури. Погодинні продовжують діяти, бо у нас ліміти не дуже високі на Харківську область. Безумовно, росте споживання. Температура знижується, це по-перше. Крім того, повертаються люди до міста, і більше починають працювати якісь торговельні комплекси, і я сподіваюся, що і бізнес працює більш активно. Можливо, з цим пов’язано, у тому числі», — пояснив Володимир Скічко.

За інформацією національної енергетичної компанії «Укренерго», станом на 11:00 23 січня споживання електроенергії збільшилося порівняно з неділею. До обленерго довели ліміти споживання. Однак у п’яти областях вони вже перевищені, тому введені графіки аварійних відключень. Окрім Харківщини, вони застосовані у Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській областях.

Як писав KHARKIV Today, із 23 по 29 січня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень електрики. У новому графіку є 12 черг відключень, для кожної електрику вимикають на три години поспіль. У графіку змінився тільки час згідно з оновленими чергами. Адреси прикріплені до черг і не змінюються.

Джерело