Космічна розвідка РФ страждає через санкції — ГУР

Космічна розвідка РФ страждає через санкції - ГУР

Фото: t.me/DIUkraine Космічна розвідка Росії колапсує на тлі санкцій

Ідеться про відсутність сотень тисяч компонентів електроніки для космічних модулів ключових проектів.

Космічна розвідка РФ колапсує під впливом міжнародних санкцій. Про це 24 січня повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну АТ Інформаційні супутникові системи імені академіка М.Ф.Решетнєва потрапило під міжнародні санкції.

За інформацією військової розвідки України, на об’єктах стратегічно важливого для ворога підприємства конструктори та вчені серед іншого розробляють так звані «великі очі» — засоби ведення космічної розвідки, зокрема:

  •      Репей — проект перспективної високоорбітальної системи ведення радіоелектронної розвідки;
  •      Геракл-КВ — проект комплексу глобальної космічної командно-ретрансляційної системи;
  •      Сфера — проект єдиної системи супутникового зв’язку третього етапу.

«Підприємство розташоване в місті закритого типу Желєзногорськ (Красноярський край, РФ). Виробництво ключових елементів перерахованих об’єктів де-факто зупинено через гостру нестачу компонентів електроніки як іноземного, так і російського виробництва. Йдеться про відсутність сотень тисяч елементів апаратури для космічних модулів», — наголосили у ГУР.

У результаті планові терміни завершення науково-дослідних робіт зазначених комплексів космічної розвідки зірвано та перенесено на кілька років.

При цьому, як зазначили у розвідці, через санкції та мобілізацію під загрозою незабаром виявляться ще кілька галузей російської економіки.

Раніше повідомлялося, що росіянам надано наказ про жорстку економію боєприпасів.

В Росії санкції розвалюють літаки

Джерело