Росіяни можуть знову піти на прорив на Куп’янському напрямку — розвідка

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today У ГУР Міноборони України зазначають, що ЗСУ готові до оборони кордону.

У найближчі місяці активні бойові дії прогнозують на Донбасі, не виключений наступ росіян на Харківщині.

Російські окупанти можуть знову спробувати перейти державний кордон України на Куп’янському напрямку. Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю «Укрінформу».

«Так, лютий-березень будуть активні бойові дії, і саме в Луганській і Донецькій областях. Ми ще бачимо зараз перекидання 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі. Не виключаємо, що вони можуть знову спробувати зайти на нашу територію через кордон, це Куп’янський напрямок, можливе і відновлення наступальних дій з метою повернення під контроль раніше захоплених ворогом територій в Луганській області», — сказав Скібіцький.

Заступник начальника ГУР Міноборони України розповів, що й на території Білорусі наразі є угруповання, однак його не можна порівнювати з тим, яке було в лютому 2022 року. Крім того, українська армія на сьогодні готова — проведені перевірки готовності підрозділів на північному кордоні, підготовлені оборонні рубежі, розгорнута та посилена система протиповітряної оборони.

У Росії триває мобілізація. За словами Скібіцького, сьогодні там призвані 315 000 людей.

«Вони зараз проводять чергову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. При таких темпах війни, там просто чоловічого населення працездатного не залишиться», — розповів Скібіцький.

Як  писав KHARKIV Tody, військовий експерт, колишній командувач Сухопутними військами Польщі Вальдемар Скшипчак вважає, що Росія може вдарити по Україні з Курської, Брянської, Воронезької областей, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро.

Джерело