Навіщо досвідчені кулінари розкручують сирі яйця перед варінням

Трюк, який вирішує важливу проблему.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити куряче яйце на сніданок. Іноді через помилки, пов'язані з процесом приготування, значна частина корисного білка так і залишається на шкаралупі. Тому навіть в такій найпростішій справі є свої хитрощі, інформує Ukr.Media.

Не всі, наприклад, знають про те, навіщо потрібно трясти куряче яйце перед тим, як відправити продукт в каструлю. На перший погляд здається, що ця дія позбавлена хоч якогось здорового глузду, але це помилка. Якщо потрясти куряче яйце перед варінням, то його вміст буде рівномірно розподілений. В результаті очистити такий продукт буде значно простіше і білок не залишиться на шкаралупі.

Якщо трясти яйце не хочеться, то можна просто пару раз покрутити його прямо на столі. Результат буде точно таким же.

Також не варто забувати і про інші важливі правила варіння. Відправляти продукт варто тільки в каструлю з холодною водою. Рекомендується додати маленьку ложку солі при варінні яєць.

Источник