Пєсков назвав «голослівними» звинувачення США на адресу ПВК Вагнер

Пєсков назвав "голослівними" звинувачення США на адресу ПВК Вагнер

Фото: Соцсети Найманці ПВК Вагнер беруть активну участь у війні проти України

Про діяльність ПВК Вагнер не надано жодних доказів та підтверджень, лицемірно заявили у Кремлі.

Звинувачення влади США на адресу найманців російської ПВК Вагнер нібито голослівні. Про це сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу в п’ятницю, 27 січня.

Журналісти попросили його прокоментувати оголошення Мінфіном США групи Вагнер транснаціональною кримінальною організацією.

«Ми не тільки вчора вперше почули такі заяви у бік демонізації ПВК Вагнер з Вашингтона. Це триває вже багато років. Разом з тим, як правило, подібні заяви з Вашингтона мають голослівний характер. Якихось виразних аргументів ми з вами ніколи не бачили, не читали. Ось вони говорять про Центральноафриканську Республіку, але звучить теж досить голослівно, жодних ні доказів, ані підтверджень нічого не надається публіці. Це значно девальвує сенс тих заяв, які йдуть з Вашингтона», — сказав Пєсков.

Напередодні США ввели нові санкції проти ПВК Вагнер і відразу оголосили її транснаціональною злочинною організацією. Обмеження стосуються шести фізичних та 12 юридичних осіб, пов’язаних з ПВК Вагнер або тих, які сприяють її діяльності.

Пригожин написав лист у Білий дім щодо злочинів «вагнерівців»

Джерело