Україна сподівається незабаром отримати від союзників бойові літаки — Резніков

Україна домовляється із союзниками про передачу бойових літаків та далекобійних ракет, аби нищити тилові склади російських загарбників та їх пункти ухвалення рішень.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю телеканалу CBC заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Свої побажання ще минулого року я записав у листі до Санти. У цьому переліку залишаються: винищувачі, бойові літаки, авіація, ракети, подібні на ATACAMS або щось подібне, здатні завдавати ударів на великій відстані по російських складах із паливом та боєприпасами, а також по командних пунктах», — сказав Резніков.

Він додав, що передані Україні Канадою та іншими міжнародними партнерами сучасні танки можуть стати переломом на полі бою.

«Системи HIMARS влітку були переломними, пізніше танки відіграватимуть цю роль, а потім перелом зроблять бойові літаки», — зазначив міністр.

За його словами, «наступні кілька тижнів будуть вестися дискусії» (про літаки для України — ред.).

«Нам необхідно донести справжні аргументи та пояснити, як ми їх використовуватимемо й навіщо вони нам потрібні. Я дивлюся на це з оптимізмом», — зауважив Резніков.

Він також висловив сподівання, що «цей рік стане роком перемоги».

«Наша мета — звільнити усі окуповані території, але побачимо, як швидко це трапиться», — підсумував глава оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина й США оголосили про поставки основних бойових танків Leopard 2 в Україну та дозволили це іншим країнам.

США відправлять в Україну понад 30 танків Abrams. Також будуть поставлені тягачі, ремонтне обладнання, можливості для обслуговування й заправки танків спеціальним пальним, крім того, вже скоро розпочнуться навчання для українських воїнів.

Источник