Пєсков заявив про відсутність контактів РФ із НАТО

Пєсков заявив про відсутність контактів РФ із НАТО

Фото: Анадолу Пєсков заявив про «тупикову ситуацію» у зв’язку з поставками західної зброї Україні

Україна вимагає все нове й нове озброєння, а Захід заохочує ці вимоги, поскаржився спікер Кремля.

Росія та НАТО не підтримують контактів, і винний у цьому нібито Альянс. Таку заяву зробив спікер Кремля Дмитро Пєсков у понеділок, 30 січня.

«Що стосується НАТО і контактів, цих контактів немає. Ви знаєте, що, власне, свого часу НАТО припинила будь-які субстантивні контакти з нашою країною. Тому зараз про такі контакти говорити дуже важко», — сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи бачать у Кремлі необхідність контактів, у тому числі на високому рівні, з Альянсом на тлі розмов про ризики прямої конфронтації РФ та НАТО.

Пєсков поскаржився, що «Україна вимагає все нове й нове озброєння, а Захід заохочує ці вимоги, присягає готовності озброєння забезпечити».

«Ситуація така досить тупикова, тому що ще раз це призводить до суттєвої ескалації, це призводить до того, що дедалі більше і більше безпосередньо залучаються країни НАТО до цього конфлікту», — резюмував представник Кремля.

Раніше Пєсков заявив, що немає надій на покращення відносин РФ та США. За його словами, зараз ці відносини перебувають на історично найнижчій точці.

Джерело